Een gezichtsmasker, wij geven 4 redenen waarom juist een sheet masker zo krachtig is!

Gezichtsmaskers vormen niet alleen een essentieel onderdeel bij een skincare routine, maar ook na een professionele behandeling. Waarom? Omdat gezichtsmaskers sterk geconcentreerd zijn en je huid een enorme boost kunnen geven door deze te hydrateren en te kalmeren. In het assortiment van Toskani zijn er verschillende maskers te vinden zoals alginaat peel-off maskers en crème maskers. Met de komst van het Skin Architect mask, maakt dat het plaatje nu helemaal compleet is.

Het Skin Architect mask is een sheet masker die doordrenkt is met werkzame ingrediënten van farmaceutische kwaliteit. Het masker biedt talloze voordelen voor de huid en er zijn genoeg redenen waarom jij dit masker zou willen gebruiken! Welke dit zijn? Wij geven er 4: 

1. Een gezichtsmasker met hyaluronzuur: hydratatie en bescherming

Het Skin Architect mask bevat het ingrediënt: HMW hyaluronzuur. HMW staat voor High Moleculair Weight. Dit betekent dat het een grote molecuulgrootte bevat wat in het oppervlak van de huidlagen een beschermende filter vormt. Dit helpt om vochtverlies tegen te gaan. Hyaluronzuur werkt als het ware als een spons. Het trekt vocht aan en houdt deze vast. Hierdoor vermindert droogheid en houdt het de huid zacht en soepel. Ook beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf zodat het vroegtijdige huidveroudering tegengaat. 

gezichtsmasker

2. Een sheet masker voor de gevoelige huid: voedend en verzachtend

Sheet masker voor de gevoelige huid zijn ideaal om deze te kalmeren en te verzachten. Mocht je een sheet masker niet alleen thuis, maar ook na een intensieve professionele behandeling inzetten, dan heeft de huid baadt bij de effecten van het masker. Dit komt omdat na bijvoorbeeld een behandeling er een gevoelige huid ontstaat en je deze zo snel mogelijk wilt herstellen voor het beste resultaat.

Het Skin Architect mask is een biocellulose sheetmasker wat zich perfect aansluit op het gelaat. Naast hyaluronzuur bevat het masker ook het ingrediënt: Resistress® (afgeleid van Shopora japonica-bloemen). Deze prachtige bloemen, afkomstig van de Japanse pruimeboom, bevatten verbazingwekkende eigenschappen. Ze staan bekend om hun krachtige antioxidanten eigenschappen. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en hebben een sterk kalmerende, hydraterende en ontstekingsremmende werking. Dit is een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid. Het helpt de huid te voeden en roodheid te verminderen. 

Scherm­afbeelding 2023 10 27 om 11.37.23

3. Een gezichtsmaker voedend: een boost voor de huid 

Wat een gezichtsmasker voedend maakt is dat het zich onderscheid door de geconcentreerde dosis voedingsstoffen die rechtstreeks aan de huid worden geleverd. Het Skin Architect mask is doordrenkt met werkzame stoffen die allemaal bijdrage leveren aan een gezonde huid. Bovendien bevat het een combinatie aan voedende ingrediënten: glycerine + pentyleenglycol + propaandiol.

Glycerine is een natuurlijke stof die vocht aantrekt en vasthoudt. Het fungeert als een magneet voor hydratatie zodat het gezichtsmakers voedend maakt. Pentyleenglycol is een molecuul dat bekend staat om hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huid te verzachten. En Propaandiol is een op water gebaseerde substantie die tot diep in de huid dringt om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Door de combinatie van deze 3 ingrediënten zorgt het ervoor dat het sheet gezichtmasker voedend is en een enorme boost geeft aan de huid.  

Scherm­afbeelding 2023 10 27 om 11.41.11

4. Een gezichtsmasker tegen rimpels: verminderen van fijne lijntjes en rimpels

Het Skin Architect mask helpt niet alleen bij het hydrateren van de huid, maar het is ook een gezichtsmasker tegen rimpels. Dit komt omdat het masker Rozenhydrolaat bevat. Rozenhydrolaat komt van de bloem: Rosa Damascena. Rozenhydrolaat is een krachtige antioxidant die versteviging biedt aan de huid. Het is een gezichtsmasker tegen rimpels doordat het de verschijning omkeert. Het draagt namelijk bij aan het behoud van een gezonde, egale huid. Naast het tegengaan van rimpels, heeft het ook een ontstekingsremmende, kalmerende en een ontspannen werking. Dit ingrediënt is ideaal bij een droge en ouderwordende huid. 

Kortom: een sheet masker is een waardevolle toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Mocht je het masker graag willen gebruiken voor thuis, of wil jij dit masker na een professionele behandeling in een huidkliniek? Bekijk dan onze store locator voor een dichtstbijzijnde salon.