Glutathion, onmisbare antioxidant voor de huid

Glutathion is een onmisbaar ingrediënt, vooral belangrijk tijdens de zomer, vanwege zijn antioxidatieve eigenschappen die de huid beschermen. Deze lichaamseigen stof speelt een cruciale rol in het verminderen van schade die ons lichaam oploopt door diverse factoren. Denk hierbij aan negatieve invloeden zoals stress, milieuvervuiling, blootstelling aan UV-straling, gebruik van medicatie en ongezonde voeding.

Glutathion helpt om de huid te beschermen en te herstellen. Hierdoor is het een belangrijk component om in te zetten tijdens het warmere seizoen wanneer de huid meer wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Het ingrediënt heeft 3 belangrijke functies, namelijk: detoxificerende eigenschappen, immuun versterkende eigenschappen en antioxidatieve eigenschappen.  

Wat doet Glutathion voor de huid?

Glutathion voor de huid kent veel voordelen. Het helpt niet alleen bij het neutraliseren van schadelijke invloeden, maar bevordert ook de regeneratie van huidcellen. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en donkere vlekken, waardoor de huid een egalere en helderdere teint krijgt. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Bovendien draagt het bij aan een egalere en stralendere huid. Dit komt omdat het helpt bij het verminderen van verschillende soorten donkere vlekken. De beschermende en herstellende effecten van glutathion zorgen uiteindelijk voor een gezonde, stralende huid.

Scherm­afbeelding 2023 11 06 om 16.31.37 1
________

Glutathion mesotherapie

Glutathion mesotherapie wordt veel gebruikt als ingrediënt tijdens een (microneedling) behandeling. Wanneer er tijdens een behandeling micro-kanaaltjes worden gemaakt in de huid, dan kan glutathion effectief zijn werk doen. Je kunt het ingrediënt onder andere vinden in de Glutamax C. Dit mesotherapie product bevat glutamax + vitamine C. Precies de juiste combinatie die we nodig hebben om de huid te verbeteren tijdens de zomermaanden. Vaak worden de mesotherapie producten van Toskani ook met de MesojectGun de huid ingesluisd. Dit apparaat is naaldvrij en maakt gebruik van elektroporatie om hydrofiele kanalen in de huid te creëren. Op deze manier kunnen actieve werkzame bestanddelen de huid in worden gesluisd en zo optimaal hun werk verrichten.

Voordelen van Glutathion

De voordelen van glutathion als ingrediënt voor de huid:

  1. Neutraliseren van schadelijke invloeden
  2. Antioxiderende werking
  3. Verminderen van hyperpigmentatie en donkere vlekken
  4. Stimuleren van collageen en elastine
  5. Egaliseren van de huid
  6. Regenererende werking 
  7. Optimale hydratatie
  8. Vermindert huidveroudering

Deze voordelen maken dat het een waardevol bestanddeel in producten en behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en uitstraling van de huid.

Helpt het bij het verminderen van vlekjes?

Glutathion helpt aanzienlijk bij het verminderen van vlekjes op de huid, wat een van de meest gewaardeerde voordelen van deze krachtige antioxidant is. Vooral bij hyperpigmentatie blijkt glutathion bijzonder effectief. Het werkt door de productie van pigment in de huid te reguleren, waardoor de vorming van donkere vlekken wordt verminderd. Bovendien biedt glutathion bescherming tegen externe invloeden, zoals die veroorzaakt door UV-straling en milieuvervuiling, wat helpt om verdere pigmentatie te voorkomen.

Door de bevordering van huidvernieuwing draagt het ook bij aan een egalere huidteint. Deze veelzijdige eigenschappen maken het tot een populair ingrediënt in bijvoorbeeld onze mesotherapie product: Glutamax C.

Glutathion kopen

Natuurlijk kun je bij Toskani glutathion kopen als behandelaar. Als je overweegt dit ingrediënt te gebruiken tijdens een (microneedling) behandeling, kun je profiteren van de voordelen ervan voor het verbeteren van de huid van jouw cliënt, zelfs tijdens de zomermaanden. Wil je meer weten over dit ingrediënt in een mesotherapie product? Neem dan eens een kijkje bij de Glutamax C, of vraag vrijblijvend advies aan een van onze adviseurs via e-mail info@toskani.nl/be of telefonisch op het nummer: 0529 – 428 000.

Interesse in het werken met de producten van Toskani in jouw salon en wil je hier meer informatie over? Vraag dan onze brochure aan.