Heb je het gevoel dat je last hebt van haarverlies? Heb je kale plekken op je hoofd, dunner wordend haar of kale plekken in je baardgroei? Geen reden tot paniek, maar onderneem wel actie met anti-haarverlies behandelingen.
Om te begrijpen hoe de haargroei cyclus werkt, leggen wij eerst uit hoe deze in zijn werk gaat. Haargroei kent verschillende fases, namelijk:
- Anagene fase (groeifase).
Dit is het eerste deel van de groeicyclus. Tijdens deze fase ontstaat er haargroei die tussen de twee en zeven jaar duurt. De lengte van de Anagene fase bepaalt de maximale haarlengte. Mensen met heel lang haar hebben bijvoorbeeld een erg lange Anagene fase. - Catagene fase (overgangsfase)
Na de Anagene fase komt de catagene fase. Deze overgangsfase duurt ongeveer twee tot drie weken. In de Catagene fase stopt het haar met groeien en wordt het zwakker. - Telogene fase (rustfase)
In deze fase rust het zwakkere haar terwijl er nieuw haar onder begint te groeien. Het zwakke haar zal uiteindelijk plaats maken voor het nieuwe haar. Dit duurt ongeveer drie maanden. - Exogen fase (haarverlies fase)
Dit is het laatste deel van de cyclus. Tijdens de Exogene fase wordt het haar van de rustende haar losgemaakt en hierdoor valt het uit. Na de Exogene fase keert het haarzakje terug naar de eerste fase.
Nu de haargroei cyclus duidelijk is, leggen we de verschillende vormen van haaruitval uit
- Telogeen Effluvium
Deze vorm van haaruitval is niet definitief. Dit betekent dat de haarzakjes nog intact zijn en dat de haargroei gewoon weer terug kan komen. Bij Telogeen effluvium zit er een verstoring in de haargroeicyclus. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door:
• Te snel afvallen
• Stress
• Depressie
• Langdurige ziekte
• Na de zwangerschap
• Een tekort aan vitamine D
• Medicatie of anticonceptie - Genetische oorzaak (Alopecia Androgene)
De term Androgene betekent dat hormonen de grootste rol spelen bij haarverlies. Alopecia kent verschillende vormen:
• Alopecia Areata (kaalheid mannen en kaalheid bij vrouwen uit zich tot kale plekken op het hoofd die zich kunnen uitbreiden over de rest van het lichaam).
• Alopecia Cicatricialis (wanneer er littekenvorming is op de huid, zal hier geen haargroei plaatsvinden waardoor er kale plekken ontstaan).
• Alopecia Traumatica (door beschadiging van het haar door externe invloeden kan het haar afbreken).
• Alopecia Diffusa (onverwachts overmatig haarverlies na bijvoorbeeld medicatie of langdurig ziekte).
Toskani is gespecialiseerd in anti-haarverlies behandelingen van verschillende vormen van alopecia en beschikt over een complete productlijn voor medisch- en thuisgebruik. Het doel van de 360 graden behandeling is om haaruitval tegen te gaan, de haargroei te stimuleren en het haar dikker te maken.
Hoe ziet zo’n thuisbehandeling er uit
Thuis ga je aan de slag met de Anti-Hair Loss Lotion en de DensiHair Boost Capsules. De Anti-Hair Loss Lotion wordt iedere ochtend en avond op de hoofdhuid ingemasseerd. Het voordeel van de Anti-Hair Loss Lotion is dat het geen vette waas achter laat. De lotion is een unieke oplossing voor anti-haarverlies behandelingen en haaruitval te stoppen en bestaand haar te versterken. Dit geldt hetzelfde voor de DensiHair Boost Capsules. De capsules zijn supplementen oftewel pillen tegen haaruitval om haargroei stimuleren.
Beide producten bevatten unieke ingrediënten met als hoofdingrediënt: Sabal Serrulata (plantsoort). De vruchten van Sabal Serrulata zijn rijk aan vetzuren, fytosterolen en flavonoïden. Verder bevat Sabal serrulata stoffen die een remming van 5a-reductase geven, en zo tot een reductie van dihydrotestosteron leiden. Dit resulteert in het verminderen van haarverlies!
De thuisproducten kunnen ook ingezet worden zonder medische behandelingen, maar het mooiste is om dit in combinatie te doen. Uit klinische resultaten is gebleken dat er maar liefst 17% nieuw haar is ontstaan na 10 sessies en dat de dikte van het haar met 6,8% is gestegen.
Ben jij een professional en ben je benieuwd naar de verschillende toepassingsmogelijkheden voor anti-haarverlies behandelingen?