Acetyl Hexapeptide-8, hét ingrediënt dat wordt vergeleken met Botox

Een van de meest opvallende tekenen van huidveroudering zijn de toegenomen rimpels in het gezicht. Dit kan in de loop van de jaren van nature ontstaat en wordt geïdentificeerd door bepaalde biochemische, histologische en fysiologische veranderingen die worden versterkt door externe factoren zoals milieuvervuiling of de zon. Al meer dan 20 jaar worden bioactieve ingrediënten in huidproducten verwerkt om deze rimpels te beïnvloeden en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Aangezien de meeste natuurlijke processen in het lichaam worden gestimuleerd door de interactie van peptiden en witten, zijn bioactieve peptiden in huidproducten een van de meest populaire manieren om rimpels en lijntjes te verminderen.

Hoe het werkt

Om een spier te bewegen, is de neurotransmitter Acetylcholine (AcH) nodig. Hoe meer ACh naar de spier getransporteerd wordt, des te sterker deze samentrekt en des te dieper de rimpels worden. Acetyl Hexapeptide-8 remt het vrijkomen van deze neurotransmitter. Het bezit de mogelijkheid, deze zenuwsignalen zo sterk af te zwakken, dat de gezichtsspieren minder actief zijn en beter kunnen ontspannen. Hierdoor reduceert het lijnen en rimpels en geeft het een liftend effect. Acetyl Hexapeptide-8 is een veiliger en goedkoper alternatief dan Botox en richt zich lokaal op het rimpelvormingsmechanisme op een heel andere manier. Acetyl Hexapeptide-8 kan worden verwerkt in cosmetische formuleringen door specifieke formuleringsstappen, zo ook bij Toskani. De volgende thuisproducten bevatten Acetyl Hexapeptide-8:

Skin Architect Cream

Skin Architect mesoserum

Het Skin Architect mesoserum kan worden gebruikt bij alle huidtypen en is ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Dit serum werkt het best bij verslapping van de huid. Het vermindert rimpels, zorgt voor een liftend effect en beperkt overige verouderende effecten. Ingredienten: DMAE, Hyaluronzuur van medische kwaliteit, Vitamine E, Organisch Silicium, Acetyl Hexapeptide-8, Elastine.

Skin Architect cream

De Skin Architect cream heeft een intensief voedende en hydraterende werking. Het gaat huidveroudering tegen, vermindert rimpels en lijntjes en zorgt voor stevigheid. De crème is samengesteld met nauwkeurig uitgebalanceerde ingrediënten zoals collageen, elastine een hyaluronzuur. De antioxiderende werking van de Skin Architect cream remt de werkzame vrije radicalen. Ingredienten: Hyaluronzuur van medische kwaliteit, Acetyl Hexapeptide-8, Shea Butter, DMAE, Elastine, Organisch Silicium, Retinol, L-Carnitine.

Anti-aging Eye contour

De Anti-aging Eye Contour reduceert rimpels en gaat ouderdomsverschijnselen tegen. Het zorgt voor een optimale hydratatie rondom de ogen. De werkzame bestanddelen versterken elkaar waardoor vermoeidheid van de huid afneemt. De oogcrème heeft een anti-aging effect en kalmeert en verfrist de huid. Ingredienten: DMAE, Japanse Notenboom Extract, Organisch Silicium, Acetyl Hexapeptide-8, Hyaluronzuur, Olijfolie.

Benieuwd of bovenstaande producten binnen jouw skincare routine passen? Bekijk onze store locator voor een dichtstbijzijnde centra.

Anti-aging Eye Contour
Skin Architect Mesoserum