Artisjok, een plant met extreem veel gezondheidsvoordelen

Artisjok oftewel Cynara Scolymus L., wordt door veel mensen graag gezien op het menu van een restaurant. Niet persé als hoofdgerecht maar eerder als voorgericht of sidedish. Er bestaan maar liefst 140 verschillende soorten waarvan er maar 40 gegeten kunnen worden.

Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan de plant maar het wordt ook medicinaal gebruikt. De plant is namelijk onderwerp geweest van verschillende farmacologische, biologische en chemische onderzoeken. De artisjok wordt wereldwijd en op grote schaal geweekt voor veelzijdige medicinale en therapeutische doeleinden.

Artisjok

Geneeskrachtige planten zijn erg waardevol op het gebied van behandeling en genezing van ziekten. In de loop der jaren is door wetenschappelijk onderzoek onze kennis uitgebreid wat betreft actieve bestanddelen van bepaalde planten, zo ook dat van de artisjok. De plant is een meerjarige distel dat van oorsprong uit Europa komt. De gebieden waar de plant het meest voor komt is het Middellandse zeegebied, Zuid-Amerika en Californië. De tot twee meter hoge plant behoort tot één van de grootste planten. De bloem is paars van kleur. Nog voordat de paarse bloemen uitbloeien, worden de bloemknoppen afgesneden en verkocht voor gebruik.

Artisjok harten

Artisjok harten zijn een rijke bron van antioxidanten, magnesium, ijzer en vezels. De vitaminen die voor komen in de plant zijn vitamine A, B en C en foliumzuur. Bovendien bevat de samenstelling van de artisjok harten maar liefst 0.53-2.39% aan flavanoïden (antioxidanten). Flavonoïden zijn polyfenolische verbindingen die groente en fruit pigment geven. Naast flavonoïden worden er ook verschillende terpenoïden gerapporteerd in de artisjok harten. Terpenoïden spelen een fundamentele rol in de overlevingskansen van een plant. Ze weren plagen en bieden bescherming tegen schommelende omgevingsfactoren.

Antioxidant voor het lichaam

Antioxidanten staat bekend dat het bij de plant hoort. De vele antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen celschade die door vrije radicalen wordt veroorzaak. De plant wordt vaak gebruikt in een uitgebalanceerd menu om de darmen en lever te reinigen en het lichaam vrij te maken van gifstoffen. Dit maakt dat de plant een goed detoxmiddel is en veel gezondheidsvoordelen heeft wat betreft antioxidanten. Het wordt niet alleen gebruikt als superfood, maar wordt ook gebruikt voor de huid om deze te beschermen tegen vrije radicalen en de huid te verzachten.

Artisjok

Voedingssupplement

De Artichoke Plus ampullen zijn drinkbare voedingssupplementen.

Wanneer je een ampul inneemt (met water), dan heeft deze vetverbrandende, vochtafdrijvende en antioxiderende eigenschappen. Het werkt goed om het lichaam te ontgiften. Hierdoor maakt het ook dat het werkt bij het verminderen van acne.

Naast de voordelen van artisjok bevat de Artichoke plus ook paardenstaart extract om opgehoopte vloeistoffen en gifstoffen te verwijderen. Tot slot kun je groene thee extract vinden, die een gunstige werking heeft op het verbranden van lichaamsvet. In één verpakking zitten 14 ampullen waardoor je genoeg Artichoke Plus ampullen hebt voor een kuur van 2 weken.

Meer weten over de Artichoke Plus?

Benieuwd welke klinieken de Artichoke Plus verkopen? Ga naar de store locator voor een dichtstbijzijnde centra.