Een intensieve behandeling achter de rug? Ons advies: kies één van de alginaat maskers

Er zijn ontzettend veel professionele behandelingen waarbij de huid achteraf een reactie vertoont, zoals: roodheid, irritatie, warmte en jeuk. Over het algemeen zijn dit normale huidreacties en verdwijnt dit binnen 48 uur. Om de herstelduur te verkorten en huidreactie te verminderen is het aan te raden om een verkoelend masker te gebruiken.

De alginaat maskers van Toskani, de zogeheten: Peel Off Maskers, zijn op basis van algen en speciaal samengesteld om de huid te kalmeren na een (intensieve) behandeling. Er zijn maar liefst 6 verschillende alginaat maskers met ieder zijn eigen unieke werking.

Wat is een alginaat masker?

De alginaat maskers zijn in poedervorm en veranderen, met het toevoegen van water, in een pap-substantie. Na het aanbrengen van het masker droogt het snel op (binnen 5-10 minuten) tot een rubber geheel waarna ze het hele gezicht bedekken. De alginaat maskers zijn hierna gemakkelijk te verwijderen van de huid. Wanneer het masker op de huid zit, neemt het de warmte (die vrijkomt door bijvoorbeeld een microneedling behandeling) op waardoor het een verkoelende werking heeft op de huid. Daarnaast bevatten alle alginaat maskers unieke werkstoffen waardoor deze tegelijkertijd werkt op de huidindicatie.

Alginaat maskers

Welke alginaat maskers zijn er?

vitaminburstpeeloffmask
Gezonde, rustige huid met een egale glow:

Het Vitamin Burst Peel Off Masker werkt kalmerend en zorgt ervoor dat de huid achtergelaten wordt met een gezonde glow. Door vitamine C wat in het masker zit, gaat het vrije radicalen tegen en stimuleert het de collageensynthese. Dit zorgt voor een gezonde en rustige huid. Het voordeel is dat het masker na elke professionele behandeling kan worden ingezet. Het masker is geschikt voor elk huidtype.

radiancepeeloffmask
Hyperpigmentatie:

Het Radiance Peel Off Masker is ideaal te gebruiken na een professionele behandeling gericht op pigmentproblematiek. Het alginaat masker werkt antioxiderend en neutraliseert vrije radicalen. Daarnaast gaat het de tekenen van ouderdom op de huid tegen en voorkomt het hyperpigmentatie door UV-sraling. Het masker laat de huid gehydrateerd en gezond achter.

antiagingpeeloffmask 1
Huidveroudering:

Het Anti-aging Peel Off Masker bevat spirulina en laminaria zeewier en is inzetbaar na het behandelen van ouderdomsverschijnselen. Naast dat het de huid een vitamine boost geeft, werkt het ook op het vernieuwen van het bindweefsel en het verminderen van rimpels. Door het alginaat masker neemt de collageensynthese toe. De huid ziet er frisser en gezonder uit.

antipollutionpeeloffmask
Huidschade door externe factoren:

Het Anti-pollution Peel Off Masker is ontwikkeld voor de huid die dagelijks in aanraking komt met vrije radicalen, milieuvervuiling, rook en uitlaatgassen. Daarnaast is het geschikt om overtollig talg tegen te gaan. Het masker elimineert afvalstoffen en opgebouwde verontreiniging en brengt de huid in balans.

purifyingpeeloffmask
Ontstekingen en onzuiverheden:

Het Purifying Peel Off Mask heeft zuiverende en vernieuwende eigenschappen waardoor deze ideaal is om in te zetten bij acnegevoelige huiden. Het heeft een anti-bacteriële werking en werkt op het verminderen van de aanwezigheid van de propioni bacterie, die verantwoordelijk is voor ontstekingen. Het Purifying Peel Off Mask houdt de huid soepel, ontspannen en werkt verstevigend.

slimmingbodypeeloffmask
Lichaam:

Het Slimming Body Peel Off Masker is het enige alginaat masker speciaal voor het lichaam. Het masker heeft vier verschillende alginaten en heeft als doel af te slanken, vocht af te voeren en de doorbloeding van het lichaam te stimuleren. Daarnaast zorgt het Slimming Body Peel Off Mask voor een verzachtende werking.

Elk masker kan voor een meerprijs worden toegevoegd aan een behandeling. Het is de perfecte afsluiting. Mocht je liever een alginaat masker kopen voor thuisgebruik? Bekijk dan onze store locator voor een dichtstbijzijnde verkooppunt. De alginaat maskers nóg intensiever maken qua herstel? Breng dan een laagje Dexanyl aan voordat het masker wordt aangebracht. Dexanyl zorgt ervoor dat de huid reactiveert en hersteld. Meer weten over Dexanyl? Bekijk dan het product.