TCA, de meest intensieve en effectieve peeling

De TCA valt onder medisch/chemische peelings voor dermocosmetische doeleinden.

Met de toepassing van chemische actieve ingrediënten zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van huidvernieuwing op een versnelde en gecontroleerde manier met als eindresultaat: een nieuwe, gezond huid. 

Voordelen van chemische peelings
De afbladderende werking van de huid draagt bij tot de eliminatie van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden zoals de huid voorzien van zuurstof, het verminderen van grove poriën en rimpels, het geven van helderheid, het vervagen van imperfecties en het verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Er zijn verschillende soorten medische peelings: fysische en chemische. Binnen chemische peelings zijn er verschillende soorten, afhankelijk van de diepte. De TCA is één van de meest intensieve en effectieve peeling die er is en behoort tot de categorie ‘superficieel peelings’. Binnen Toskani kennen we twee concentraties, namelijk: 15% en 35%. Hoe hoger de percentage hoe intensiever de werking. TCA wordt veelal gebruikt door huidtherapeuten en cosmetische artsen.

TCA 15 Peel
De TCA 15% vermindert tekenen van photo-aging, matige hyperpigmentatie, matige tot milde rimpels en huidverslapping, doffe huid met een grove huidstructuur, milde atrofische (acne) littekens, vergrote poriën en hyperkeratoses.

TCA 35 Peel
De TCA 35% vermindert tekenen van photo-aging: Melasma en Lentigo’s, gevorderde tot diepe rimpels, doffe huid met een grove huidstructuur, milde atrofische (acne) littekens, vergrote poriën en hyperkeratoses.

De behandeling duurt enkele minuten. Na het reinigen en het desinfecteren wordt er laagje voor laagje de TCA aangebracht. Het zuur doet direct zijn werking. Er zal een tintelende, branderige gevoel optreden. Dit duurt slechts enkele minuten nadat de huid is gekoeld met een koud kompres. Direct na de behandeling is het van belang om de huid te herstellen met de Total Recovery Cream en optimaal te beschermen met de Sun Protection Cream. Deze twee creams zijn van belang om gedurende de week na de behandeling dagelijks in te zetten. Na enkele dagen begint de huid te vervellen. Ook in deze periode is het gebruik van de Total Recovery Cream om de huid te herstellen belangrijk. Stel de huid zou weinig mogelijk bloot aan direct zonlicht en gebruik de Sun Protection Cream om pigmentschade te voorkomen.

Het resultaat::
Het resultaat van de peeling is een frisse, strakke huid met minder lijntjes en rimpels. Ook de huidteint zal egaler zijn met minder vlekken. Het is aan te raden om de behandeling iedere maand te herhalen voor het beste resultaat.

Benieuwd?Klik hier