Wat doet vitamine C voor de huid?

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Het komt van nature voor in de huid maar helaas kunnen wij dit zelf niet aanmaken. Voornamelijk halen wij dit uit skincare producten en voeding. Het hebben van vitamine C in de huid heeft verschillende functionaliteiten. Het heeft namelijk een antioxiderende werking. Dit betekent dat het de huid in staat stelt om vrije radicalen te neutraliseren die van invloed hebben op de cellen.

Vrije radicalen kunnen zich gaan binden aan gezonde cellen en deze vernietigen. Dit wordt oxidatieve stress genoemd. Oxidatie is een grote oorzaak van huidveroudering. Vrije radicalen ontstaan door: slechte voeding (bespoten groenten, medicijnen in vlees etc), alcohol, roken, medicijnen, UV-straling, milieuvervuiling en andere chemicaliën.

Vitamine C voor de huid

Wanneer vitamine C reageert op een vrije radicaal, kan het worden omgezet naar ascorbinezuur, of worden afgebroken. Dat laatste kan leiden tot verminderde vitamine in de huid. Alles wat zorgt voor vrije radicalen, kan er dus voor zorgen dat de natuurlijke vitamine in de huid wordt aangetast.
Het gevolg hiervan is dat deze niet goed kan functioneren in de huid. Het is daarom belangrijk om een product te gebruiken die de voorraad in de huid op peil houdt.

We kunnen het uit huidverzorgingsproducten halen of uit voeding. Wel is het erg lastig om het stabiel te houden in huidverzorging. Wanneer het in aanraking komt met licht en zuurstof kan het de werkzaamheid verliezen. Daarom heeft Toskani ervoor gekozen om het in luchtdichte en donkere verpakkingen te produceren.

Wat zijn de voordelen?

Het beschermt de huid tegen antioxidatie. Het verhoogt de weerstand van de huid en beschermt tegen stralingen van de zon. Hierdoor verbrand de huid minder snel en raken de cellen minder beschadigd. Daarnaast ondersteunt het zich bij collageenvorming. Zonder deze vitamine is het lichaam niet in staat om collageen te synthetiseren. Ook ondersteunt het de barrièrefunctie van de huid die door vitamine c wordt versterkt. Het heeft hydraterende én ontstekingsremmende eigenschappen.

Vitamine C

Vitamine C serum voor het gezicht

Vitamine C serum binnen het assortiment van Toskani zijn onder andere de Vitaflash Ampullen. Na het aanbrengen van de Vitaflash Ampullen is het effect van een glow meteen zichtbaar en daardoor perfect om te gebruiken bij speciale gelegenheden. De Vitaflash Ampul is een goed gevulde vitamine c serum samen met elastine, collageen en plantaardige tensor. Deze bestanddelen bevorderen een liftend effect van de huid.

Verder zijn de volgende vitamine C serums te vinden in het assortiment van Toskani: Aquabalance Mesoserum, Radiance Ultimate Mesoserum, Anti-pollution Ampullen, Radiance Ampullen, Lipo-proteoglycans Ampullen, Purifying Ampullen en de Sensitive Skin Ampullen.

Vitamine C fruit

Vitamine C in fruit

Fruit zoals citroen en limoen bevatten per 100 gram, 45mg vitamine C. Helaas is de vrucht erg zuur, maar door een smoothie of een ander gerecht zijn deze erg lekker. Daarnaast bevatten aardbeien het hoge vitamine gehalte. De aardbei vind je voornamelijk in de zomer, maar ook in de winter kun je ze vinden. Daarnaast bevatten kiwi’s zo’n 59 mg aan vitamine C. Je zou het misschien niet zeggen, maar er zit meer in kiwi dan in sinaasappel. En deze staat juist bekend als bron aan vitamine C.

Al met al kan het dus een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine, zeker als je last hebt van huidveroudering, pigmentvlekken of andere huidproblemen.