Krachtige chemische peelings met enkele zuren

Naast de TKN Combined, chemische peelings met een combinatie aan verschillende zuren, bevat het assortiment aan peelings ook uit TKN Monoacid met enkele zuren.

TKN Monoacid zijn chemische peelings met enkele zuren zoals glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en trichloorazijnzuur (TCA).

De TKN Monoacid peelings met enkele zuren zorgen voor een versnelde afschilfering of geïnduceerde huidbeschadiging. Hierdoor komen cytokines en ontstekingsmediatoren vrij wat resulteert in verdikking van de epidermis, vorming van nieuwe collageen en versteviging van de huid. De volgende peelings komen voor in het assortiment van TKN Monoacid:

Salicylic Peel
Salicylic Peel (salicylzuur 10 en 30%)

Reduceert ontstekingen en imperfecties van de huid en heeft een kalmerend effect. Het hoofdbestanddeel is Salicylzuur, dit is een BHA (betahydroxyzuur) en is onder meer zeer geschikt voor de behandeling van de gevoelige huid.

De Salicylic Peel dringt diep in de huid door en verzacht deze, waardoor verstopte poriën worden voorkomen en overmatig talg wordt opgelost.

Lactic Peel
Lactic Peel (melkzuur 30 en 50%)

Exfolieert en reinigt en is bij uitstek geschikt voor de extreem gevoelige huid. Het hoofdbestanddeel is melkzuur, dit is net als glycolzuur een AHA, maar met een zachtere werking. Fijne lijntjes en rimpels worden gereduceerd en de huid krijgt een natuurlijke glans. De Lactic Peel bevordert de aanmaak van collageen, zorgt voor een optimale PH waarde van de huid en reguleert de pigmentatie en huidteint.

Glycolic Peel
Glycolic Peel (glycolzuur 20 en 50%)

Werkt exfoliërend en bevorderend voor de celregeneratie, waardoor de huidtextuur verbetert. Het elimineert rimpels en fijne lijntjes en zorgt voor een egale huidteint. Doordat de AHA (alphahydroxyzuur) diep in de huid kan dringen is de Glycolic Peel bij uitstek geschikt voor behandeling van acne en rimpels.

Mandelic Peel
Mandelic Peel (amandelzuur 30 en 50%)

De peeling is een alphahydroxyzuur (AHA) en heeft een antibacteriële werking waardoor het geschikt is bij (inflammatoire) acne. Dankzij zijn grote molecuul heeft het een langzame penetratiediepte waardoor het heel geschikt is voor de gevoelige en donkere huidtypes.

TCA Peel 35
TCA Peel (trichloroacetic acid 15 en 35%)

Bevordert de celregeneratie en de aanmaakt van elastine en collageen. Het is zeer geschikt om in te zetten bij acne, pigmentatieproblemen en vergaande huidveroudering.

TCA staat voor Trichloroacetic Acid, het is een zuur die dode huidcellen en daarmee imperfecties opruimt zodat nieuwe cellen kunnen ontstaan. Dit resulteert in een reductie van zichtbare poriën en pigmentvlekken en een egalere, stevige huid.

Voordeel

Het voordeel van de TKN Monoacid (met uitzondering van de TCA) peelings met enkele zuren, is dat deze met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dit betekent dat er meerdere lagen van verschillende peelings met enkele zuren over elkaar heen worden aangebracht. De peelings worden altijd geneutraliseerd.

Benieuwd naar de chemische peelings waarbij al een combinatie is gemaakt aan zuren? Bekijk dan de TKN Combined.