Hoe krijg je een glowy skin: exfoliëren!

Mocht je nog geen exfoliant gebruiken, dan kunnen wij je alvast verklappen dat het gebruik van een exfoliant om de huid te exfoliëren, ‘the key’ is naar een gezonde huid met een glow.

Een exfoliant kan dan ook niet ontbreken in een skinroutine. Bij exfoliëren worden dode huidcellen verwijderd op basis van zuren. Deze zuren zorgen ervoor dat de verbinding tussen de bovenste laag huidcellen minder wordt en de cellen gemakkelijk loslaten met als resultaat: een gladde en glowy skin.

Door zonschade, genetische factoren of een droge/vette huid, kan het proces van huidvernieuwing worden verstoord. Vooral na de zomer heeft de huid flink wat schade opgelopen door de zon. De huid is dan niet goed in staat om zich te ontdoen van dode huidcellen. Het gevolg: een onrustige, schilferige, oneffen huid. Een exfoliant kan helpen om het natuurlijke vernieuwingsproces te versnellen door de huid te exfoliëren en deze in balans te brengen. Wanneer de dode huidcellen van de huid zijn verwijderd, kunnen werkstoffen uit andere verzorgingsproducten veel beter en dieper de huid doordingen.

Een peeling voor thuis
Wanneer je thuis aan de slag wilt gaan met het exfoliëren van de huid, dan kun je dit doen met de Peel Boosters van Toskani. Een Peel Booster kun je gemakkelijk toevoegen aan je skinroutine en zorgt ervoor dat celvernieuwing wordt gestimuleerd. Maar let op, gebruik het met beleid. Doordat de Peel Booster zuren bevat, is het van belang om deze rustig op te bouwen. Gebruik hem eerst twee keer per week en bouw dan langzaam op.

Welke Peel Booster is geschikt voor mijn huid?
Wanneer je last hebt van hyperpigmentatie, een oneffen huidteint, acnelittekens of een verouderde huid, dan kies je voor de: Clarifying Peel Booster. De Clarifying Peel Booster bevat 20% glycolzuur en 2% fytinezuur. Bij toepassing wordt het enzyme Tyrosinase geremt waardoor er minder pigment wordt gevormd en de verbinding wordt geblokkeerd.

De Imperfection Peel Booster is speciaal voor de vette, acne gevoelige huid. Met 10% glycolzuur heeft de Imperfection Peel Booster vochtbindende eigenschappen en verwijdert het dode huidcellen. Daarnaast lost het talg op en vermindert het ontstekingen door 2% salicylzuur.

Wanneer je wilt werken een verslapping, rimpels en een gedehydreerde huid, dan kun je het beste exfoliëren met de Retiseal Peel Booster. De Retiseal Peel Booster is gebaseerd op 1% retinol en stimuleert celvernieuwing en collageenaanmaak. Het vermindert grove poriën, fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken en een oneffen huidteint.

Weet je niet welke Peel Booster geschikt is voor jouw huid? Laat je dan adviseren door een van onze aangesloten partners. Bekijk de dichtstbijzijnde praktijk in de Store Locator.