Hyperpigmentatie behandelen, het verminderen en elimineren van pigmentvlekken met de Spot Out Kit

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend dermatologisch huidbeeld waarbij er donkere vlekken op de huid ontstaan. Deze kleurverandering kan het gevolg zijn van interne en externe factoren waaronder ontstekingen, hormonale veranderingen, acne, eczeem, verwondingen, medicatie en blootstelling aan de zon.

Verkleuringen en donkere vlekken op de huid worden bepaald door biologische pigmentprocessen in de huid. Wanneer de productie van het huidpigment melanine (geproduceerd door melanocyten) in verschillende lagen van de huid wordt verstoort, kan dit resulteren in hyperpigmentatie.

Hyperpigmentatie, wat is dat

Eigenlijk is het een verzamelnaam die verschillende vormen van pigment vlekken omvat: melasma, lentigo solaris, post-inflammatoire hyperpigmentatie, epheliden en nog veel meer. 

Melasma:
Verwijst naar onregelmatige vlekken van licht/donkerbruin of grijsbruine kleur op de huid die zijn ontstaan door blootstelling aan zonlicht. Meestal worden de vlekken zichtbaar op het gelaat en komt voornamelijk voor bij vrouwen. We zien dat er vaak een verhoogde aanwezigheid is van hormonen als progesteron en melanocyt stimulerend hormoon. Ook is er vaak een genetische aanleg.

Lentigo solaris:
Zijn donkerbruin gekleurde vlekken die op de huid voorkomen. Deze vorm wordt ook wel aangeduid als zonnevlekken of ouderdomsvlekken. Het wordt veroorzaakt door een toename van het aantal actieve melanocyten in de onderste huidlaag.   

Postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH):
Verwijst naar een huid met hypermelanose waarbij donkere vlekken zich ontwikkelen na verwonding of ontsteking van de huid.

Ephelides (sproetjes):
Is aan ander veel voorkomend huidbeeld. Het zijn donkere tot lichtbruine vlekjes die zich meestal op het gezicht, nek en armgebieden toont. Ze ontwikkelen zich vooral tijdens de kindertijd.

 

wd

Wat te doen bij hyperpigmentatie?

Toskani beschikt over meerdere behandelprotocollen om donkere vlekken te verminderen waarvan de Spot Out Kit een van de beste depigmentatie behandeling is van de wereld. 

Pigmentvlekken elimineren met de Spot Out

Pigmentvlekken kunnen worden geëlimineerd doormiddel van de Spot Out Kit. De Spot Out Kit werkt in op het proces van pigmentaanmaak. De Spot Out is ontwikkeld om ophoping van pigmentvlekken te verwijderen terwijl de huidteint wordt geëgaliseerd. Het heeft een corrigerende en controlerende werking waarbij er korte- en langetermijnresultaten worden behaald. Op deze manier houden we de hyperpigmentatie onder controle.

Hoe werkt het precies:
Stap 1: om pigmentvlekken op het gezicht aan te pakken, begint het proces al bij de melanocyt. De melanocyt is een cel dat melanine (pigment) produceert. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld UV-straling, dan wordt het pigmentproductieproces in gang gezet. 

Tyrosinase remmen

Tyrosinase wordt geremd in de tweede stap met het Spot Out Masker. Hier beginnen we met het behandelen van pigmentvlekken. Door het Spot Out Masker die in de Spot Out Kit zit aan te brengen op de huid en 6 tot 12 uur te laten zitten, zal de melanocytcel worden verzadigd met dit masker. Het wordt voor de tyrosinase enzym (een jongere versie van melanine (pigment)), moeilijk gemaakt om de cel binnen te dringen. Hierdoor remt het de tyrosinase activering in de melanosoom, waardoor oxidatieve stress wordt aangepakt en de melaninesynthese vermindert.

Melanine
Schermafbeelding 2023 01 03 om 11.20.50

Stap 2: De gevormde melanine migreert verticaal door de gekleurde melanocyt alvorens over te gaan naar de bovenliggende cellen voor keratinocyten.

Stopbord: de Spot Out Kit is als het ware een stopbord voor de melanosoom die wordt overgedragen naar de keratinocyten. Hierdoor wordt voorkomen dat het pigment de oppervlakkige lagen van de huid bereikt.

Stap 3: tijdens het huidvernieuwingsproces, stijgen keratinocyten vol met melanine naar het huidoppervlak waardoor het aantal toeneemt.
Verminderen van melanine: de Spot Out Kit werkt op het verminderen van melanine waardoor de intensiteit van pigmentvlekken vermindert.

Stap 4. De gevormde melanine hoopt zich op in de bovenste huidlaag en wordt donkerder wanneer deze wordt gestimuleerd door zonlicht. De donkere vlek wordt zichtbaarder en intenser op het huidoppervlak.

Bestrijden: naast de dieper gelegen huidlagen werkt de Spot Out Kit ook op de bovenste huidlaag. Het stimuleert de huidvernieuwing en bestrijdt intensief de opbouw van melanine waardoor pigmentvlekken wordt voorkomen.

Depigmentatie behandeling, hoe ziet deze er uit

De depigmentatie behandeling met de Spot Out Kit start altijd met een voorbehandeling. 3 tot 5 dagen voor de depigmentatie behandeling wordt de huid voorbehandeld in een professionele centra met een Mandelic Peeling. De Mandelic Peeling is een chemische peeling op basis van amandelzuur. Amandelzuur is gemaakt van het extract van amandelen. Het heeft een antibacteriële werking en vervaagd pigmentvlekken. 

02 scaled

Depigmentatie behandeling:
Na 3 tot 5 dagen wordt er gestart met de Spot Out Kit. De Spot Out Kit bestaat uit een reiniging van de huid en 3 lagen van een lichte peeling. Daarna wordt het Spot Out Masker aangebracht. Deze blijft 6 tot 12 uur (op advies van de huidprofessional) op de huid zitten. Dit betekent dat je met het masker op naar huis gaat.

Na de helft van de tijd, zal je het meegegeven resterende masker bovenop het al aangebrachte masker inmasseren. Na de gehele verstreken tijd, zal je het masker af moeten nemen met water. Breng hierna gelijk de Total Recovery Cream aan en gebruik deze, samen met de Sun Protection cream dagelijks, gedurende een week na de depigmentatie behandeling.

De eerste tot en met de derde maand: een week na het verwijderen van de Spot Out Mask, ga je verder met het depigmentatie proces om er zeker van te zijn dat de melanineproductie onder controle is. Vanaf de tweede maand is het doel om de melanocyten te beheersen. 

De vierde tot en met de zesde maand: vanaf de vierde maand is er een constant risico op het ontwikkelen van donkere vlekken. Tijdens deze maanden voorkomt de depigmentatie behandeling het terugkeren van behandelde vlekken en de vorming van nieuwe. Als de behandeling na deze maanden eenmaal is voltooid, wordt het streng aan te raden om de huid continue te beschermen tegen de zon om nieuwe vlekken te voorkomen.

Benieuwd naar de Spot Out Kit? Bekijk onze store locator voor alle centra’s bij jou in de buurt.