Hoe kunnen we huidveroudering voorkomen en behandelen met TKN HA 3® hyaluronzuur? 

Hyaluronzuur (HA), het ingrediënt wat steeds bekender wordt en steeds vaker over wordt gesproken. Algemeen bekend is dat het HA van nature in onze huid aanwezig is. Het speelt een belangrijke rol bij het hydrateren van de huid. Waarom? Omdat HA 1000x haar eigen gewicht aan water kan vasthouden! Hierdoor blijft de huid soepel, gehydrateerd en behoud het haar volume. Ook heeft HA als belangrijke eigenschap dat het als antioxidant werkt (bescherming tegen vrije radicalen). Op deze manier werkt het preventief op anti-aging. Hoe fijn is dat?

Fibroblasten, welke rol spelen zij bij HA?

De cellen in onze huid werken als een goed werkende machine die constant bezig zijn met vernieuwen en onderhouden van de huid. Naast velen andere aanwezige cellen, zijn fibroblasten de belangrijkste cellen die zorgen voor de productie van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn de belangrijkste bouwstenen van de huid. Dit komt omdat ze zorgen voor stevigheid en elasticiteit. Om fibroblasten te stimuleren om collageen en elastine te produceren, is hyaluronzuur nodig. Ons lichaamseigen hyaluronzuur bevind zich tussen de ruimte in de cellen. Hierdoor vormt ons lichaamseigen hyaluronzuur en fibroblasten een fantastisch, dynamisch duo om onze huid stevigheid te geven.

Hyaluronzuur

Waarom dan extra hyaluronzuur geven?

Ons lichaam is in staat om ongeveer 3g HA per dag te produceren, echter naar mate we ouder worden produceren we steeds minder. Daarom is het nodig om dit te kort aan te vullen. HA blijft ongeveer een dag in de huid voordat het weer vanzelf afgebroken wordt. Hierom zal het HA wat je alleen smeert een kortdurend effect hebben. 

Hyaluronzuur injectie

Toskani heeft om deze reden de TKN HA 3 ontwikkeld. De TKN HA 3 is een innovatieve behandeling waarbij een arts kleine, bijna pijnloze injecties met hyaluronzuur geeft. Het hyaluronzuur in de TKN HA 3 heeft door de speciale hyasep technologie grotere moleculen dan andere skinboosters (meer dan 3000kDh) en blijft hierdoor dan ook veel langer in de huid aanwezig. Doordat de moleculen van het hyaluronzuur in de TKN HA 3 bijna net zo groot zijn als onze eigen natuurlijk HA moleculen geeft de behandeling bewezen resultaten bij voorkomen en behandelen van huidveroudering. 

De TKN HA 3 van Toskani is voornamelijk samengesteld uit hoog moleculair non-crosslinked hyaluronzuur. Non-crosslinked hyaluronzuur houdt in dat het product een natuurlijk HA is dat langzaam afgebroken wordt in de huid. We willen met de TKN HA 3 behandeling geen volume creëren, maar uitsluitend de kwaliteit van de huid verbeteren. Met de kleine hyaluronzuur injecties zal collageen en elastine productie worden gestimuleerd. Hierdoor zullen fijne lijnen verdwijnen en de huid zal zichtbaar steviger en vitaler worden.

Scherm­afbeelding 2023 07 04 om 13.49.29
TKN HA 3 product

Een filler behandeling optimaliseren met de TKN HA3 

Het resultaat van een filler behandeling optimaliseren met de TKN HA 3? De TKN HA 3 is prachtig om te gebruiken in combinatie met de Skin Architect fillers van Toskani. Dit komt omdat het de kwaliteit van de huid flink verbeterd voordat er wordt gestart met het injecteren van fillers. Zo zal het behandelresultaat van de fillers verbeteren en vooral natuurlijker ogen! Benieuwd naar het assortiment van de Skin Architect fillers? Bekijk ze hier. 

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Hoewel er na 1 behandeling al zichtbare resultaten worden behaald, wordt er geadviseerd om de eerste keer een behandelkuur van 3 sessies om de 3 weken te plannen. Idealiter wordt vervolgens de behandeling circa elke 3 maanden éénmaal herhaalt, om het resultaat te behouden en de huid te blijven ondersteunen. 

Graag een behandeling ondergaan? Bekijk onze store locator voor een dichtstbijzijnde professional bij jou in de buurt. Mocht je als cosmetisch arts interesse hebben in de TKN HA 3 of andere producten van Toskani, plan dan een vrijblijvende belafspraak in via onderstaande button.