Huidveroudering tegengaan met de nieuwe Pro Age lijn

Huidveroudering is iets wat we niet kunnen stoppen. Iedereen heeft hier mee te maken en het gebeurt vaak sneller dan je denkt. Al vanaf onze 25e levensjaar zal het proces van het ouder worden in gang worden gezet. De snelheid hiervan heeft te maken met interne factoren, maar ook met externe factoren. Het huidverouderingsproces houden we niet tegen, maar je kunt hier wel invloed op uitoefenen. 

Het proces van huidveroudering

Tijdens het proces van huidveroudering spelen er verschillende factoren mee zoals de afbraak van collageen en elastinevezels. Naar mate we ouder worden produceert het lichaam steeds minder vezels waardoor lijntjes en rimpels ontstaan. Dit begint al bij een leeftijd van 25 maar bij een jaar of 35-40 zal dit langzaamaan steeds meer zichtbaar worden. De snelheid van het proces van huidveroudering kan aan verschillende dingen liggen. Factoren zoals blootstelling aan de zon, stress, roken, medicatie en/of biologische factoren zoals genen, spelen hierin mee.

Hoe kunnen we rimpels verminderen?

Om rimpels te verminderen en alle bijbehorende tekenen op het gebied van huidveroudering, is het belang van een goede skincare routine aan te houden. De nieuwe Pro Age lijn met maar liefst 7 producten, is speciaal ontwikkeld om het verstrijken van de tijd te omarmen en de reis van het ouder worden te vieren. Voor iedere leeftijd zijn er geschikte producten te vinden.  

Scherm­afbeelding 2023 09 07 om 09.32.07

1. Glacier Pro Age 
De Glacier Pro Age lijn is speciaal voor de leeftijd tot 30 jaar. Het bevat een dagelijkse serum en crème die de huid een gevoel van frisheid geeft. De producten helpen de eerste tekenen van huidveroudering te voorkomen. Het serum en de crème zijn basis van thermaal water uit het hart van de Alpen. Het thermaal water is rijk aan calcium en magnesium. Met als voordeel: 24 uur hydratatie wat afbraak van hyaluronzuur voorkomt.

Ingrediënten serum: gletsjer thermal water (Onsen Sui), actief ingrediënt van maritieme oorsprong (pseudoalteromona ferment-extract), niacinamide (vitamine B3), afgeleid van vitamine C, moisturizing cocktail.

Ingrediënten cream: gletsjer thermal water (Onsen Sui), liposomaal hyaluronzuur en kaempherol, ingekapselde ceramide, moisturizing cocktail.

Scherm­afbeelding 2023 09 07 om 09.32.07 1

2. Retin Pro Age
De Retin Pro Age lijn is voor de leeftijd van +/- 30 tot 50 jaar. Het bevat een dagelijkse serum en crème die de effecten van huidveroudering, wat veroorzaakt wordt door interne -en externe factoren, minimaliseert. De retinol-achtige ingrediënten van plantaardige oorsprong verstevigen de huid en doet rimpels verminderen. 

Ingrediënten serum: bakuchiol (99% pure bakuchiol), peptide van Nicotiana benthamiana, ingekapselde retinal (retynaldehyde).

Ingrediënten cream: HA + retinoïnezuur, peptide van nicotiana benthamiana, plantaardig extract van tara en rode algen.

Scherm­afbeelding 2023 09 07 om 09.32.07 2

3. Unique Pro Age
De Unique Pro Age bevat een voedende en luxueuze serum en crème voor de leeftijd van 50+. De producten bevatten een breed scala aan actieve anti-aging ingrediënten gericht op het verminderen van de belangrijkste tekenen van huidveroudering. Een plant-base complex die energie levert aan de cellen en de juiste functies bevorderd, namelijk; verstevigen van de huid, kraaienpootjes, marionetlijnen en rimpels verminderen, het werken op de Y-zone en het hervormen van de gezichtscontouren.

Ingrediënten serum: mannose-6-fosfaat, plantaardige collageenfragment, bacuri-boter (vit. D2, E, K,), olea vita PLF.

Ingrediënten cream: mannose-6-fosfaat, aminoboterzuur (GABA), 4 soorten hyaluronzuur (cross-linked, hoog, gemiddeld- en laag moleculair gewicht), polyglutaminezuur (PGA), bacuri-boter (vit. D2, E, K,), combinatie van voedende oliën (weideschuim, koolzaadolie, helianthus annuus, argan).

Huidveroudering behandelingen

Huidveroudering behandelingen spelen een cruciale rol naast het gebruik van anti-aging producten in het verminderen van tekenen van veroudering. Geavanceerde behandelingen zoals chemische peelings, en/of microneedling behandelingen kunnen rimpels verminderen, de huidteint verbeteren en de collageenproductie stimuleren. Vraag advies aan een van onze Toskani partners door contact op te nemen met een dichtstbijzijnde salon via de store locator.